Pályázati támogatást nyertünk:

Ne maradj otthon!

Természettudományi, informatikai tehetséggondozó program

A Nemzeti Tehetségprogramban nyertes pályázati programunk

Őszi kirándulás a Bihari Madárvárta környékén

Pályázati azonosító: NTP-MTTD-20-0134

2020.08.17-től 2021.06.30-ig.

Elnyert támogatás: 1 140 000 Ft.

A program lényege:

A Covid19 járvánnyal kapcsolatos iskolán kívüli oktatás során a tanulók a város környékén olyan természeti helyeket fedeztek fel, amelyek kirándulóhelyként nem voltak ismertek. Most egy új csoport ezeknek a helyeknek a természeti adottságait tárja fel helyszíni bejárások és online kutatás során. Tapasztalataikat az általuk szerkesztett turakaland.hu honlapon hozzák nyilvánosságra.

A tanuló a heti foglalkozások során terepgyakorlatokon vesznek részt a Dobozi-erdőben, Biharugrán, a kétegyházi pusztában, Pósteleken, Gyula-városerdőn, a Kígyósi-pusztában. A tavaszi időszakban a Bihari Madárvártán töltünk el három napot egy szaktáborban.

A szülők számára is szervezünk egy foglalkozást, melyen a szülők is megtapasztalhatják az  élmény- és kalandpedagógia módszereinek hatékonyságát.

Tervezzük egy olyan leporello elkészítését, amely bemutatja a környék eddig alig ismert kirándulóhelyeit. A tapasztalatokat fotókon és videókon örökítjük meg. Az elkészült fotókból egy kiállítást rendezünk, a filmekből egy néhány perces összeállítást jelentetünk meg.

A részletes pályázati program itt olvasható >>>

A program tevékenységeit bemutató összeállítást folyamatosan szerkesztjük, mely itt érhető el >>>

A program megvalósítását a Nemzeti Tehetség Program a “A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” kiírás keretén belül 1 140 000 Ft-tal támogatja.